Opakowania termokurczliwe „Trzy zmysły”

Opakowania termokurczliwe Trzy zmysly

Opakowania termokurczliwe
Trzy zmysły

Oferujemy innowacyjne opakowania termokurczliwe „Trzy zmysły”, które zostało opracowane jako wynik badań B+R z współpracy z Politechniką Białostocką.

Innowacyjność produktu będzie polegać przede wszystkim na zastosowaniu w opakowaniu różnych bodźców sensorycznych.

 

 

Opakowania oddziaływać będą jednocześnie na:

  • zmysł wzroku poprzez odpowiednią wizualizację i projekt
  • zmysł węchu, który przy odpowiednim opracowaniu farby wydzielającej zapach pod wpływem zewnętrznych czynników mechanicznych, np. po potarciu, wydzielałoby odpowiednio zapachy, np. adekwatne do zawartości opakowania, jak truskawka, jabłko itp.
  • zmysł dotyku, poprzez opracowanie lakieru, który w procesie formowania opakowania w temp. 140-160 stopni C będzie tworzył wypukłość niektórych elementów opakowań np. o kształcie truskawki, śliwki itp. Opakowanie powinno również zawierać wizualny wskaźnik właściwej temp. przechowywania np. od 8-10 stopni C.

Opakowania termokurczliwe Trzy zmysly

Opakowanie może być stosowane w:

  • przemyśle mleczarskim np. opakowania na jogurty smakowe, owsianki;
  • przemyśle kosmetyczny np. opakowania na mydła zapachowe, kremy, balsamy, żele;
  • przemyśle spożywczym np. opakowania na soki, nalewki.

Maszyny flexograficzna

Maszyny do formowanie, inspekcji i cięcia użytków