Oferujemy innowacyjne opakowania termokurczliwe „Trzy zmysły”, które zostały opracowane jako wynik badań B+R z współpracy z Politechniką Białostocką.
Innowacyjność produktu będzie polegać przede wszystkim na zastosowaniu w opakowaniu różnych bodźców sensorycznych.
Opakowania oddziaływać będą jednocześnie na:
- zmysł wzroku, poprzez odpowiednią wizualizację i projekt;
- zmysł węchu, który przy odpowiednim opracowaniu farby wydzielającej zapach pod wpływem zewnętrznych czynników mechanicznych, np. po potarciu, wydzielałoby odpowiednio zapachy, np. adekwatne do zawartości opakowania, jak truskawka, jabłko itp.;
- zmysł dotyku, poprzez opracowanie lakieru, który w procesie formowania opakowania w temp. 140-160 stopni C będzie tworzył wypukłość niektórych elementów opakowań np. o kształcie truskawki, śliwki itp. Opakowanie powinno również zawierać wizualny wskaźnik właściwej temp. przechowywania np. od 8-10 stopni C.
Opakowanie może być stosowane w:
- przemyśle mleczarskim np. opakowania na jogurty smakowe, owsianki;
- przemyśle kosmetyczny np. opakowania na mydła zapachowe, kremy, balsamy, żele;
- przemyśle spożywczym np. opakowania na soki, nalewki.
Posiadamy najnowocześniejszy i w pełni zautomatyzowany park maszynowy do produkcji opakowań termokurczliwych (sleeve) maszynę drukująca Mark Andy P7, Kerville
Maszyny Flexograficzne
Maszyny do formowanie, inspekcji i cięcia użytków